De zonnige diepe tuin van dit 30-er jaren rijtjeshuis lijkt in de oude situatie heel ver weg te liggen. De ligging van het tuinschuurtje maakt dat keuken en woonkamer eerder geörienteerd zijn op een besloten binnenplaats. Met de nieuwe uitbouw is de achtergevel dichter op het tuinschuurtje komen te staan. Gek genoeg is het schuurtje nu minder aanwezig dan in de oude situatie en zorgen de kamerbrede hoge puien ervoor dat je nu direct aan de tuin kunt wonen.

De uitbouw wordt met een lichtstraat verbonden aan de bestaande achtergevel; het zonlicht dringt daardoor diep de oorspronkelijk donkere kamer in. Een dakoverstek zorgt voor het filteren van al te fel zonlicht dichtbij de tuingevelpui.

De keukenwand en delen van de achtergevel worden weggebroken waardoor er één brede ruimte ontstaat. Door de strategische plaatsing van wandelementen zijn verschillende plekken ontstaan, die zich niet direct prijs geven. Daarnaast is er de grote zichtlijn, het doorzicht van voor naar achter, van donker naar licht, van avondplek naar dagplek aan de tuin.