De projectgroep Wateringse Veld gaat een kantoorruimte in gebruik nemen in een bestaand theatercentrum aan het Spui in Den Haag.
De beschikbare ruimte moet plaats bieden aan minimaal tien werkplekken met een vergaderruimte voor 15 tot 20 personen met veel wandvlak voor het ophangen van tekeningen; eveneens is er behoefte aan extra ruimte voor een maquette en tafels voor overleg.

Gelaagde overgang van werkplek naar straat
De ruimte ligt aan een steeg en kijkt uit op een oude muur met hoge bomen in de kerktuin er achter
Karakteristiek is de uitwaaierende schijven structuur en de gebogen lijn van de gevelpui.  Deze vier meter hoge pui is volledig van glas, de verticale lijnen van de stijlen zorgen in de ronding van de gevel voor een mooie ritmiek.
De toekomstige gebruikers geven in de schetsfase de voorkeur aan de variant waarbij de werkplekken niet direct aan de straat liggen. De werkplekken komen dus tegen de achterwand te liggen; de gang wordt overgangsgebied naar de openbare ruimte.

Inkijk versus uitzicht
Het optimaliseren van het uitzicht vanuit de kantoorruimtes en het temperen van de inkijk vanuit de steeg vraagt om een vindingrijke oplossing voor de belichting.. De dwarsdoorsnede van het gebouw wordt onderwerp van studie; om zoveel mogelijk van de lichtreflectie gebruik te maken wordt een hellend plafond aangebracht, licht van kleur. Het hoogteverschil in het plafond geeft de werkplekken intimiteit en de gangruimte een meer openbare karakter.
In de plattegrond wordt de bestaande schijvenstructuur aangevuld met een tussenschijf;  hierdoor ontstaan per travee telkens twee identieke werkplekken. Vanuit het programma komt het goed uit de werkplekken een verschillende dieptemaat te geven, de gang wordt daardoor ruimtelijk interessanter en biedt op die wijze plaats aan een extra zitplek.

Kleur en licht
Wij hebben geprobeerd  het verloop van licht naar donker, van gevel tot achterwand, door de kleurkeuzes te intensiveren. Het donkerste gedeelte van de unit achterin is niet wit geverfd, maar in een zware warme kleur. Bij het schaarse daglicht stuurt deze kleur de lichtsfeer in het donkere gebied. In de buurt van de gevel overheersen lichte en zonnige tinten. De kleuren van de achterwanden wisselen per unit, ze zijn door de gebruikers zelf gekozen.