De opdrachtgevers willen graag een tuinhuis, dat als atelier en logeerruimte kan worden gebruikt. Het moet een compact, niet te volumineus gebouwtje worden dat zich vanzelfsprekend laat invoegen in de tuin. Vanuit het bestemmingsplan mag het toegevoegde oppervlak niet groter worden dan 35 m2.

park in de stad
Het is een prachtige tuin, wijds, met grote bomen op de achtergrond. De achtergrens van de tuin is nauwelijks zichtbaar. Het is bijna een park, en dat op steenworp afstand van Amsterdam CS.

tuinhuis met gang naar woonhuis
Door het nieuwe volume tussen het bestaande terras en de hoge bomen te situeren wordt dat deel van de tuin gelaagder. Het midden van de tuin blijft wijds en open. Het houten tuinhuis wordt met een glazen gang met het woonhuis verbonden en kan als kunstgalerie worden ingericht.

houten sculptuur
Het volume is ontworpen als een houten sculptuur.  Het dak begint laag aan de kant van het terras en gaat omhoog in de richting van de bomen. Van binnen kijk je door een smal en langgerekt raam onder het plafond naar de bladeren.
De glazen gevel is georiënteerd op de tuin.  Vanuit het tuinhuis zie je het woonhuis nauwelijks, je bent even in een andere wereld.
Met het oog op de toekomst is ook een mogelijke uitbreiding uitgewerkt.

tuinhuis zonder gang naar woonhuis
In een tweede variant wordt  de verbinding met het woonhuis weggelaten.
Dit ontwerp is compacter van omvang en is qua vormgeving eerder een paviljoen. Met veel glas, geopend naar zowel de tuin als het huis, om het aanzicht vanuit het huis minder volumineus te laten ogen, met een bijna naadloze overgang van buiten naar binnen.

niet uitgevoerd, Amsterdam 2013