De begane grond van een voormalig winkelpand moet plaats bieden aan een huisartsenpraktijk. De huisarts woont daarnaast.

privacy versus ruimtelijke transparantie
De lichttoetreding in combinatie met de gevraagde privacy zijn belangrijke aandachtspunten. Alle ruimtes moeten voldoende daglicht hebben maar eigenlijk geen inkijk, ook niet in de wachtkamer.
Er is een grote winkelruit en een ingang, verder zijn er geen gevelopeningen. De gesloten wand is een kopgevel die grenst aan een steeg.
De nieuwe hoge raamopeningen in de kopgevel laten het daglicht diep de ruimtes invallen, de overige lage ramen zijn voorzien van horizontale lamellen.

overgangen
Het programma vereist een ingenieuze schakeling van publieke (hal, secretariaat, wachtkamer) en privé ruimtes (arts-en onderzoek).
Ondanks de minimale afmetingen van de verschillende plekken oogt het geheel ruim en transparant. De overgangen tussen de verschillende gebieden zijn nauwkeurig ontworpen. Bijzonder is de afsluitbare stalen schuifpui met gezandstraald glas tussen hal en secretariaat. De wanden zijn als kasten uitgewerkt, precies afgestemd op de specifieke functionele eisen rondom de plek, hun kleur en materiaal bepalen de sfeer van de betreffende gebieden.